Jedzienie chińskimi pałeczkami

Jedzenie pałeczkami wcale nie jest takie trudne jak się wielu osobom wydaje. Choć może to sprawiać nieco trudności na samym początku, to jednak wystarczy nieco praktyki i jedzenie pałeczkami staję się przyjemnością. Jak to się robi? Smakowanie potraw pałeczkami możemy podzielić na cztery etapy. Po pierwsze, dłoń powinniśmy ułożyć w kształcie "pistoletu", gdzie jako lufy użyjmy dwóch palców, wskazującego raz środkowego. Do drugie, palce serdeczny oraz mały zegnijmy prostopadle, natomiast sam kciuk pozostawmy w górze. W trzecim kroku, bierzemy pałeczkę i umieszczamy ją w dłoni. Pałeczkę umieszczamy pomiędzy kciuk a palec wskazujący i opieramy ją w połowie jej długości na końcu palca środkowego. Pozostaje nam krok czwarty. W tym momencie odpowiednio umieścimy w dłoni drugą pałeczkę. Drugą pałeczkę umieszczamy powyżej między kciukiem a palcem wskazującym. Spróbujmy teraz przesunąć drugą pałeczkę do przodu i w tył. I to wszystko. Choć wydaje się to nieco skomplikowane to jak wcześniej wspomniano wystarczy nieco praktyki, aby następnie cieszyć się pysznym jedzenie w azjatyckiej restauracji jedząc je pałeczkami. Wszystkich zachęcamy do nauki trzymania pałeczek i jedzenia nimi smakowitych potraw.